Friday, 7 November 2008

Biostolar, Eksjö & premiären på nya rullskidorna!


Ja, idag tog jag mig tiden som behövdes för att få biostolarna på plats och nu sitter de uppsatta perfekt och jag är mer än nöjd. Mer om detta längre ner och inte minst i senare inlägg då allt är klart! Fick under förmiddagen ett telefonsamtal från Gert Johansson och Solveig Svensson (de har tydligen praktisk högtalartelefon Göteborg Orienteringsförbunds kontor där de båda styr ifrån). Ett samtal som gjorde att min tänkta lediga helg försvann och ersattes av 2 dygns jobb.
..

Samtalet från GOF gällde en tjuvstart (förträff) till 2009 års årliga orienteringskonfirmationsläger. Frågan var om jag akut kunde hoppa in och hjälpa till som ledare. Många "tänkta" ledare sjuka. GOF's konfirmationsläger är något jag själv var ledare på sommren 2005, men då gick det inte i Eksjö utan norr om Ronneby, i Blekinge. Jag tackade efter lite betänketid ja eftersom jag vill ställa upp för främst ungdomarna, men även GOF och mig själv som får 500 kr i lön, massa god mat, träning och logi. Så fredag till söndag är jag i Eksjö. Troligtvis är jag där en månad i sommar också som huvudledare för konfalägret.

Åkte på eftermiddagen ut på rullskidorna och la upp rundan så att jag kunde lämna in min projektor (som sedan en tid tillbaka fått damm i linshuset) på Hembiobutiken och hoppas kunna hämta ut den där efter Thailand då den rengjorts hos Mitsubishi i Stockholm. Den rengöringen ryktas gå på 2000 kr men det får det vara värt... som det var nu så spreds det ut små ljuspunkter utanför tänkta bildvisningsområdet. Sånt är jag allergisk mot. Rullade sen vidare från HiFI-nörd-butiken i Frölunda upp till Munkebäckstorg för att lämna in fem möbelkartong-bitar hos Franssons som ska kläs in i svart sammet och placeras på mina armstöd mellan biostolarna. En liten detalj jag har i huvudet. Fler detaljer ska in i projektet, t.ex. flaskhållare och stjärnhimmel under loftsängen, men det fundamentala är klart och jag är så glad för det! Firade med lite chips och 80-talsmusik på hög ljudnivå. Provsatt riktigt skönt två låtar i varje stol. Har ju ingen projektor så jag får nöja mig med det ljuvliga ljudet min hemmabio-anläggning kan skapa. Får nästan gåshud...

Rullskidorna är fantastiska och tog mig hela vägen hem utan några som helst problem. Riktigt skönt med skidhanskarna jag köpte också. Kvalité lönar sig! Fortsatte med hemmabiostolsbygget efter ett långt skönt massage-bad i jacuzzin och två feta dubbelmackor. Kan inte äta mer än så för då blir jag för slö och rent av dödstrött. Något jag kommit på på senare tid. För er som inte redan sett det kan ni ta en titt i min lägenhet (i alla fall hur den såg ut för 1 år sen) här. För att summera lite hur stort mitt hemmabioprojekt och nu senast mitt projekt med biostolarna blev till kan jag säga så här:

2005 köpte jag mörkläggningsgardinerna, redan då hade jag visionen om att nångång sätta upp biostolar och ha en komplett hemmabio i min lägenhet. Detta trots att lägenheten bara är 22 kvadratmeter. Men det är inte hela sanningen för en så smart kille som jag tänker i tre dimensioner och får då lägenheten till att bli 66 kubikmeter (citat från minhembio.com/nightfox). Det är ganska okej ändå! Köpte Projektor och duk i Singapore våren 2006 och 5.1 ljud kort därefter när jag kom hem från Fyndbörsen.se. Byggde loftsängen på hösten 2006 (höde upp en gigantisk tung träsäng 150 cm). Köpte till en HDD/DVD-recorder, Xbox och centerhögtalare senare samma år. Först nu, 2008 sålde jag min bäddsoffa, som jag samtidigt som loftsängen byggdes, inhandlat på IKEA, för 1500 kr. Dessa pengar använde jag i förtid till att köpa biostolar (utan ben) på blocket tidigare i år...

Tänkte igenom hur jag enklast skulle kunna få upp detta perfekt på den utan jag hade att tillgå (under loftsängen), räknade på det, skissade upp på papper, köpte 4 cm tjock bänkskiva i massiv ek på fyndhörnan på IKEA, åkte till Hornbach och köpte allt jag behövde på en gång! Olika sorters skruvar, lim, muttrar, metallbrickor (små runda och stora rektangulära och konsoler, ø 18 mm stålrör, ø 16 mm träpinnar (för att fylla ut stålrören), extra borrar (just in case), plank (onödigt), heltäckningsmatta m.m.. Otroligt skönt att handla allt på en gång och skönare var att jag tog bussen dit men tvingades ta taxi hem.. Tur att en go arbetskollega var ute och körde så jag kunde få kompispris. Okej, det blev lite mer än 1500 kr totalt för hela kalaset, men så kan det gå när man uppdaterar... La till en persisk matta i inredningen, av typ GHOUM (siden), för att få lite stil på golvet också...


Biostolarna testmonteras först rakt, sen bågformat & sänks 1 dm


Ek-armstöden säkras med skruvar underifrån. Stabilt på plats!

Den gigantiska bänkskivan figursågade jag till ute hos storebrorsans jobb på GKSS och där ute har jag varit i två vändor. Nu senast i tisdags faktiskt då jag kapade av 1 dm av botten på armstöden och gjorde detta lite snett så att de skulle få en skönare tillbakalutad passform. Ja, det har gått 2-3 månader, för att inte säga 2-3 år innan jag fått allt detta på plats, men nu är det verkligen uppe och jag har gjort allt själv!! Okej, det är inte riktigt klart, men i december blir det premiärvisning. FOXX KINO's första visning blir 19.30 på fredagen den 5 december James Bond - Quantum of Solace.

Andra filmen blir 12 december och då visas blir 3:10 to Yuma. Så kommer det se ut ett tag framöver och anledningen till att hemmabio-kvällarna blir på fredagar är att jag ofta är upptagen med träning och annat andra dagar. Under december utlovas dock även minst en fotbollskväll med Champions league-match och en humor-uppesittar-kväll...
To be continued...

6 comments:

Rachel said...

Jag bokar en plats den 20:e januari. Vilken film som helst:-)

Rachel said...

jag glömde säga att jag skulle vilja boka platsen bredvid dig...

Karl Tiselius "livsblogg"! said...

=) yeah honey! Inga problem, den perioden har FOXX KINO bara öppet för VIP-medlemmar ändå. Är så glad! Stolarna är hur sköna som helst och man sitter så bra!!

Evapeva said...

Du är för tokig käre broder! Värt att åka till götet bara för att få provsitta biostolarna. Dock är ekonomin allt för knaper just nu, men hittar jag en tusenlapp som nån har tappat så lovar jag att jag kommer!
Inte ens en vecka kvar till Thai! TJOHOOOOOOO
See you

Karl Tiselius "livsblogg"! said...

Ja, å nu är det bara 5 dagar kvar! Tjohaaaahiiheyee!

Karl Tiselius said...

Nu är det fullbokat de två första föreställningarna =) Men det några till lediga fredagkvällar, ja flera stycken faktiskt, redan 2009 =)