Sunday, 1 May 2011

Succé på 10-mila!

Vilket påsklov jag har haft och vilken värdig avslutning det fick! Relativa* topplaceringar på 10-mila av alla herrlagen och en stark 9:e-plats till damernas förstalag. Likt en seglare, som fått rejält med vind i seglen, har jag personligen haft och fått vara en del av otrolig framgång de senaste dagarna...

Herrstafetten i 10-mila vart en riktig höjdpunkt i min OL-karriär!

Jag kommer förhoppningsvis få tid att utveckla dessa glädjande happenings mer i detalj framöver, men väljer nu ändå att printa ner lite fakta och tankar innan det blivit dags att slänga sig till lopporna.

Vad är det då som har hänt? Jo, jag klarade sista "kandidat"-kursen genom att skriva en omtenta i "Fourierserier, Laplace- och Z-transformer m.m.", jag har (efter handplockning och intervju med VD) blivit utvald student att vara med som adjungerade ledamot i Starke Arvids styrelse, levt i 20 grader sol de senaste 2 veckorna och i tillägg till det har det varit med familjen, Rachel och massa andra goa personer och sist (min inte minst) då jag fått vara med om en höjdpunkt i min orienterings karriär, nämligen en succéhelgårets 10-mila!

Med en skön känsla i kroppen, efter att överhuvudtaget ha skrivit denna svåra tenta som jag haft efter mig, så åkte jag och ett nära hundratal klubbkamrater till Kungens kurva för att checka in på Scandic hotell inför 10-mila-helgen! Seriös inramning på en stor, glad och seriös trupp alltså! Humöret var på topp och vi har i klubben sett fram emot, förberett oss på och slutligen laddat precis lagom mycket inför detta prestigefyllda evenemang inom orienteringssporten!

Karl och Rachel på Tullinge flygfält. Kallt, men färgglatt!

Vår klubbs (Göteborg-Majorna OK) förstalag i damstafetten blev glädjande nog 9:a på valborgsmässoafton. Rachel kämpade på väl i 3:e-laget där hon sprang den tuffa förstasträckan!

Då mörkret inföll var det dags för herrstarten! Efter en kalasbra förstasträcka för såväl första- som andralaget så flöt det på riktigt koncentrerat, proffsigt och snabbt dessutom genom hela stafetten. Själv sprang jag ut på 5:e sträckan strax efter klockan 03.00 och lyckades hålla nerverna i styr och fick till ett riktigt topp lopp, vilket man även kan få bildbevis ifrån genom att spana in banan min i digitala kartarkivet.

Då det drog ihop sig till målgång fanns vårt förstalag med i kampen om de åtråvärda topp-10 placeringarna! Vår slutman Erik Johansson spurtade otroligt vackert in på en 5:e plats!! Total glädje uppstod lite senare då denna framgång förstärktes av att 2:a laget (som jag ju själv sprang i) slutade på en 33:e plats!! Detta var en otroligt bra placering, vilket bör sättas i relation till att detta var till och med bättre än vad vårt förstalag kom förra året! Lägg till att vi i klubben hade bästa 2:a, 3:e och 4:e lag för herrar. Det är nästintill ofattbart (bra), men visar ändå på vilken bredd vi har bland klubbens herrseniorer och inte minst juniorer!

Förstalaget förevigas i total glädje! 5:a på årets 10-mila!

Alla klubbkamrater>> Tack för en mycket trevlig helg tillsammans med er! Ingen nämnt, ingen glömd. "We are all the winners!" och detta var verkligen ett OL-minne för livet!

* Ensiffrigt för båda 1:a lagen (dam och herr),
bästa 2:a lag (herr),
bästa 3:e lag (herr),
bästa 4:e lag (herr).

No comments: