Monday, 30 May 2011

Nytt kapitel

Tjenare igen! Lyckliga fästmannen Karl här. Eller "festmannen" kanske man skulle kunna säga just nu också, för jä-lar vilken klassfest jag arrangerade tillsammans med Helena Nilsson, i helgen. Det vart en minst sagt hedersvärd avslutning på mitt bästa skolår någonsin. Nu tänkte jag skriva av mig lite om detta och även hur den närmsta tiden framför mig ser ut. Ska nämligen till Düsseldorf, Tyskland, nu nästa halvår! Dags att vända kapitelblad alltså.

Året som gått har präglats av en ökad motivation i studier tack vare inträdet i Supply Chain Management. SCM, som är ett masterprogram på Chalmers var verkligen ett bra vägval och jag fick tidigt klart för mig både att mina klasskamrater var något utöver det vanliga och att jag trivdes inom studieområdet. Under året som har gått har jag klarat hela 9 stycken Chalmerskurser och alltså inte bara lyckats plugga 100% (7 kurser) utan även klara av de 2 kurserna jag hade efter mig sen kandidatåren (åk 1-3) på Industriell ekonomi. Det tål att upprepas, men det goda studieresultatet är mycke tack vare mina glada och inspirerande klasskamrater, men självklart även min fästmö Rachel som är så strukturerad och duktig så det räcker å blir över till mig också.

Vad är det då jag har läst?
Jo, jag har under året klarat av kurserna; Innovations ekonomi, Supply chain management (15 p), Freight transport systems, Idea evaluation and feasibility studies, Transformer och matematisk programvara, Management of physical distribution, Manufacturing and supply chain planning, Customer Relationships och Organizational Behavior! Så skönt å oj va mycket jag lärt mig. Känslan är härlig och för att utveckla lite så känner man sig nu verkligen som en person som har koll på vad Supply Chain Management och är beredd att gå in i företag och börja känna på verkligheten. Å det är ju precis vad jag tänker göra nu!

Har nämligen två glada nyheter;
Första nyheten är att jag blivit utvald att få sitta med i Starke Arvids styrelse! Det ska bli otroligt spännande, lärorikt och motiverande att få nya perspektiv och erfarenheter inom såväl produktion- som logistik industrin. Första styrelsemötet är redan nu imorgon så nu blir det till att stryka finbyxorna och skjortan, för att infinna sig i Ljungskile både psykiskt och fysiskt imorgon bitti. Återkommer med mer om detta då styrelsearbetet satt igång på riktigt.

Den andra nyheten är att jag blivit antagen till "Tyska i Praktiken" redan nu till halvåret som kommer och i korthet betyder det att jag nu under hösten kommer slå två flugor i en smäll. Jag tar alltså ett vägval över Düsseldorf närmare 6 månader för att dels lära mig flytande tyska och även få en dos med arbetslivserfarenhet. Detta tack vare det lysande upplägget på denna CSN-berättigade språkpraktik-utbildning som ges av Braheskolan (Visingsö) i samarbete med Internationella Skolan Düsseldorf (IS Düsseldorf).

Düsseldorf, en vacker stad där jag ska lära mig massa på tyska!

...men Rachel då?
Rachel är smickrad över att jag ska lära mig hennes modersmål på riktigt och hon unnar mig verkligen att få spännande arbetslivserfarenhet på köpet. Men självklart kommer det bli ett steg bakåt ifrån varandra att återigen tvingas ha ett distansförhållande. Men vi har bestämt oss och är det (för) jobbigt ibland så får vi lösa det på bästa möjliga sätt. Skype och helgbesök nån gång i månaden för nån av oss är ett måste. Vi planerar nu för att Rachel bor kvar på Örngatan så försöker vi hyra ut ett av rummen till någon annan lycklig, så om någon vet någon som letar bostad i Göteborg från mitten av augusti till nyår så är det bara hojta till! Hur som helst har både Rachel och jag gått på sommarlov nu och vi ser båda fram emot en semestervecka i Österrike/Schweiz med både träningsläger på spahotell och lugna dagar i Amriswil. Därefter (8 juni) flyger jag hem till Dalarna för att sommarjobba en månad (både hemma hos föräldrarna, men även uppe i vackra dalafjällen som huvudledare under Junior Camp Sälen!) och Rachel börjar samtidigt sitt sommarjobb i Zürich, Schweiz.

Rachel och Karl i Kråknäs, Falun, 2011.

Vi har även en till semestervecka att se fram emot och det blir i början av augusti då vi båda deltar i det omåttligt populära 6-dagars-tävlingarna i Flims-Laax, Schweiz. Alltid kul att få rejäla utmaningar och detta året går jag upp en klass från sist då jag sprang HAM (Herrar A Medel) och springer nu istället (Herrar A Lång). Det finns även en elitklass, men där har jag tyvärr inget att säga till om.

Swiss O-Week 2011...något att verkligen se fram emot!

Har satsat mycket på studierna sista tiden och träningen har blivit nedprioriterad, även om jag haft mina toppar under året vilket jag även bloggat om. Jo, förresten! Jag har gått med i ett team, där alla 8 deltagarna satsar mot att genomföra en Ironman under Kalmar Triathlon 2012! Rachel suckar och tycker jag är galen, men jag tror att just en sådan här morot (eller om det nu kan liknas med en piska) är precis vad jag behöver för att återigen bli aktivare och träna på bättre och mer regelbundet. Lite synd är ju samtidigt att jag precis i dagarna blivit tilldelad friidrottsbiljetter till OS för (troligtvis) exakt samma helg som denna Ironman-tävling kommer genomföras i början av augusti 2012.

vs


Innan jag vänder blad till nästa kapitel...
Avslutningsvis måste jag berätta mer om klassresan som betydde så mycket för mig och många andra i klassen på flera sätt. Vi har alla i klassen kämpat oss igenom en massa tuffa och utmanande tentaperioder och dessutom varit väldigt ambitiösa för att skapa så bra utformning på programmet (genom kontinuerlig kursutvärdering m.m.), men även genom att aktivt försöka ha en bra klassammanhållning. Tidigt under vårterminen kom det fram förslag om att hitta på en större klassresa nånstans. Först tänkte vi hitta fina sjöar att åka kanot på och övernatta vid någon fin strand. Men det är lättare sagt än gjort och då det gick upp för mig att Champions Leauge finalen skulle spelas samma helg som visade sig vara den enda möjliga helgen för att genomföra denna klassresa, så ställde jag snabbt in siktet på Marstrand. Jag har ju mina kontakter där...

Marstrand från den ljusa sidan. Söndag morgon bjöd på sol och bad!

...väl på plats i Marstrand så fick alla klasskamrater checka in i varsitt fint rum på Korvetten och de som anlände innan lunch fick avnjuta en underbart god och mättande Chicken Thai-buffé på intilliggande restaurangen Mama's! Efter lite lekar och sällskapsspel drog festligheterna igång med pizzabuffé på Högvakten och efterföljande underhållning framför storbilds-tv'n! Barcelona utklassade Manchester United och jag fick således inte sjunga "Glory, glory Man United" så många gånger som jag egentligen ville...

...efter matchen fortsatte festligheterna där vi bodde och på Mama's! Vilket drag! Vilken party-klass!!

Klassbild mitt under festligheterna! Party PARTY!!

Dagen efter var alla slitna, men riktigt glada. Vilken värdig avslutning efter ett mycket lyckat läsår! Extra stort tack till GKSS som hyrde ut boendet åt oss och I-styret och SCM-programmet som sponsrade med pizza-buffé respektive boendet denna helgen!

No comments: