Thursday, 5 February 2009

Tre underbara länder på S...


Schweiz... Ja, flickvännen kommer ju därifrån! Rachel var på besök hos mig nu i 2 veckor. Under den tiden har jag ju själv haft skola, men vi hann må gott tillsammans ändå, då jag bara läser 50%. Som krydda på moset hjälpte Rachel mig med (GMOK's) tisdagstränings-matlagning, då det var min tur, egentligen tillsammans med klubbkamraten Tobbe, men han vart sjuk. Vi slog på stort och gjorde "Alp-makaroner" (Pasta/potatis/ostsås/bacon/lök/kryddor m.m. med lökringar och äppelmos), vilket uppskattades i stora doser av de c:a 60 klubbkamrater som var på träningen!

Sverige... Här avgörs ju Vasaloppet och till sommaren även O-ringen. Lyckades seeda upp mig till 2:a startledet på det förstnämnda då jag deltog i "Bergebo Skimaraton". Körde denna gången på storebror Peters skidor, då jag själv väntar på leverans av fabriksnya Madshusskidor från en go kontakt =). Angående O-ringen så har jag bytt ut motivet på min stora tavla i lägenheten. Istället för taxi-zon-kartan hänger där nu en stor karta över västra Eksjö i skala 1:15 000 över samtliga 5 etapper som går av stapeln 18-24 juli! Jag är anmäld! I Eksjö kommer jag ju även befinna mig en hel månad innan O-ringen då det är platsen för det konfirmationsläger jag tillsats som huvudledare för. Ett arbete jag tar högst seriöst på och därför åker jag imorgon kl. 06.02 första tåget dit för att sitta i möte med självaste Eksjö Kommun! Det blir till å föra diverse viktiga planeringssamtal gällande såväl sponsring och mat, som säkerhet och övriga möjligheter inför lägret. Därefter flyr jag regnrusket och halkan i södra Göteborg för att med klubben flyga iväg till:

Spanien... Alicante... 16 grader... Sol... Favoritlandet så här års! Träningsläger med 12 stycken träningar/tävlingar står på schemat och om både kropp och huvud är med på detta så kommer jag förhoppningsvis lagom nedbryten hem för att sedan kunna klassas som mer vältränad än för tillfället. Visst är konditionen okej, men det har inte blivit många intervallpass på länge och tempot i skogen kommer nog inte vara det bästa! MEN(!), jag ska göra mitt bästa och det är tillräckligt bra det!!

I övrigt rullar livet på med fortsatta chalmersstudier (läser kursen "Industriell verksamhetsutveckling" nu), pryl-utbyten (t.ex. sålt systemkameran(!) och köpt ett Xbox 360, båda på blocket)... Var inte sen med att köpa till mig en tunn liten digitalkamera för 495 kr på Dustinhome-rea. Känns dock surt att den inte alls ger i närheten av så skarpa och klara bilder som 450:an... Ett bra köp är dock Xbox'et... 360 Elite, handkontroll, Guitarr Hero inkl. gitarr, optisk ljudadapter, 3 mer spel, kvitto/garanti och inte minst hemleverans för 2000 kr. Taget. Pengar rullar ut och in som sagt. Har även jobbat med diverse projekt. Tryckt upp 50 DVD'er med föreläsning från Thierry Gueorgiou då han gästade Göteborgs Orienteringsförbund för mer än ett år sen, satt upp läckra spotlight över alla biostolar, fixat så jag får med mig 2 par rullskidor inkl. stavar till Spanien och inte minst börjat göra saker i tid! Har t.ex. inbjudit mina gamla (orienterings-) konfirmations-kamrater till seriös återträff uppe i Skålsjögården där vi konfirmerades för 10 år sen (tiden går fort när man har roligt...). Har även fastslagit att mitt 25-årskalas kommer äga rum i Falun den 5:e juni! Har börjat bjuda in folk på Facebook och startat ett "event" där med mer info.

Bilder å annat bättre förklarande material på allt ovan kommer, men nu måste jag packa klart! Fast det går ju fort...jag har ju, rutinerad och resvan som jag är, gjort en komplett packlista!

1 comment:

Rachel said...

jaha, fick du Xboxet alltsà? bra!
och du vet vad du kan göra om du inte gillar din kamera. men kanske skulle du lära dig vara nöjd med lite mindre kvalitet:-) jag gillar bilderna iaf! och dig ocksà!