Monday, 3 November 2008

Årets lopp och årets fest!

Ja, gårdagen gick till historieböckerna som dagen då jag lyckades pricka in 2008 års bästa orienteringslopp och gick på årets fest! 1 november 2008 är helt klart en dag att minnas! Strålande väder, trevliga klubbkamrater och en underbart lycklig känsla i kroppen gjorde detta möjligt.

Dagen började med bastant frukost och packning inför en lång dag! Klubbmästerskap i långdistansorientering följt av samma klubb, Göteborg-Majorna OK's årsfest! Långdistansen gick vid orienteringsklubben Orintos klubbstuga. Förövrigt den klubb som min legendariske klubbkamrat Daniel Wernersson fostrats och växt upp i. Terrängen är kuperad och skogstypen är varierad! Omväxling förnöjer och med ett leende på läpparna sprang jag igenom detta orienteringslopp med ett mycket bra flyt och rent av härligt flow á la Thierry Gueorgiou*! Inga större misstag även om jag visst marginelt kunde tagit lite bättre vägval och sprungit snabbare om jag vore bättre grundtränad, men så är inte fallet så jag är mer än nöjd med resultatet! Att endast vara 46 sek efter självaste Axe är en merit och nästa år ska jag sikta ännu högre!

*Thierry har varit orienteringsvärldens stora dominant på senaste åren på herrsidan. Inte minst i medeldistans där han blivit känd för alltid vinna och göra perfekta lopp. Han har sagt citat som "2 seconds mistake is still not good enough" och "A may be the flying frenchman, but I got fast leg too"

Efter väl genomfört KM bar det av till JP Disco för att hämta ut hyrd discoutrustning. Ett jobb jag inte helt otippat fick ta på mig inför kvällens fest då jag lyckades arrangera JVM-banketten i somras med gott omdöme. När vi kvitterat ut all turustning som precis rymdes i en V70 bar det av upp till "Gamla serveringen" 300 meter från Skatås Motionscentral och även våran klubbstuga. Efter att ha riggat upp DJ-bås, högtalare, disco-ljus-effekter och dragit alla kablar så tog jag med mig min packning upp till klubbstugans omklädningsrum för att göra en liten utseende förvandling som hittills varit hemlig. I fredags klippte jag ju mig som jag skrivit i tidigare blogg-inlägg. Frisyren var sommarkort med lite längre lugg.
Fram till nu hade jag även sparat ut ett 2 veckor långt vildvuxet skepparkrans-skägg... Efter att ha duschat så rakades detta bort och trimmades till ett skägg á la Thierry Gueorgiou. I fredags hann jag även in på Bodega för att köpa en sprayburk med svart hårfärg (var för övrigt 30 minuters kö, men jag snubblade av en händelse in först i kön och slapp det)... När håret torkat lagom mycket var det dags att spraya på den svarta färgen! Förvandlingen var 20 minuter senare nästan komplett och jag behövde bara snällt knacka på damernas omklädningsrum för att låna en kajalpenna för att färga ögonbrynen svarta...ville inte riskera utifall den svarta färgen skulle stanna kvar några dagar efter festen...
Tjejerna fick sig en liten chock när en skum herre med svart lockig lugg och svart bockskägg glatt kikade in. Transformationen till att för en kväll försöka likna Thierry Gueorgiou kändes lyckad och jag kunde med gott humör ta min kart-pärm á la Thierry (med perfekt inritade vägval helt inighet med hans teoretiska orienteringsteknik).


Karl?.......................Thierry?

Väl framme på festen blev de andra festdeltagarna förvånade över mitt utseende och några erkände under kvällens gång att de blev lurade. Några enstaka säger sig även trott att det var självaste Georgiou som gästade festen! Skoj!! Extra kul att Thierry officiellt blev klar GMOK under kvällen!
Till festen hade jag med mig min kamera och därför behöver jag inte skriva mer text här utan hänvisar er nyfikna läsare till mitt fotoalbum för att se bilderna från vår lyckade årsfest 2008!

När festen var slut packade jag ihop disco-utrustningen och var klar kl. 03.40 och sen bar det hemåt för att sedan orka tillbaka till 11.30 för att hjälpa till att städa lokalen. Vet av egen erfarenhet att det uppskattas att få hjälp som festarrangör efter tillställningen är färdig och alla gäster gått hem och skiten ligger kvar insmetad på dans och bargolvet.

Klockan 16.00 var jag hemma, men då ska man även tillägga att som belöning för städarbetet fick jag rejäla mängder rester från buffén kvällen innan med mig hem! Nu har jag att äta! Tog mig precis en liten natt-måltid med couscous, fläskfilé och ädelostsås! Ljuvligt!

Vad har jag då gjort fram till nu?
Svar: Laddat upp bilder från årsfesten!
Följdfråga: Det borde inte ta så lång tid...varför sitter jag fortfarande uppe?
Svar: Det tar otroligt lång tid att filtrera, justera ljus m.m., beskära, ladda upp, lägga till kommentarer och länka ut ett fotoalbum...speciellt om det togs 650 bilder under kvällen med min kamera...

...så kan det gå. Dagen var verkligen lyckad och som röd tråd hade jag denne seriöse och målmedvetne fransman vid namn Thierry Gueorgiou. Men jag är ju fortfarande samma vanliga Karl Tiselius! Lika kreativ och livsnjutande som vanligt! Vad har jag då på schemat framöver?

 • Studier fram till...
 • ...Thailand 15-30 november med hela stora familjen
 • Tenta 19:e december i Industriell marknadsföring
 • London 21:a (Arsenal-Liverpool) med Emanuel Winblad!
 • Jul i Schweiz 22-26:e med Rachels släkt!
 • Släktträff i Sthlm 26:e (em) helt enligt traditionen
 • Taxikörande kring nyår
 • Falun i januari med massa skidor!
 • Terminstart i Göteborg 19:e
 • Rachel kommer till Gbg 20:e
 • Träningsläger i Spanien 8-15:e februari
 • Hälsar på lillsyrran i Umeå 20-24:e
 • Åker Vasaloppet för 7:e gången 1 mars
 • Tentor 10 & 13:e...
...vad jag gör sen vet jag inte riktigt, men om jag får som jag vill nu är jag vältränad och börjar tävla i kombination med mina studier på Industriell ekonomi på Chalmers. Sweet life! Utöver detta ska jag ju även hinna klart med mina biostolar, filmprojekt, hemmakvällar med mina goa vänner och även försöka lära mig lite tyska. Måste även städa hemma i lägenheten. En uppdatering av lägenhets-galleriet på minhembio utlovas, då det hänt en hel del på sistånde, men tidpunkt för när detta görs förblir osagt.

En uppmärksam person kanske undrar varför jag inte kör nå taxi... Då kan jag berätta att CSN har en gräns på 51 000 på intjänat belopp på ett halvår och det är nästan uppnått nu och för att inte riskera att bli av med studiemedlet så kör jag inget mer under 2008. Hur jag gör under 2009 vet jag inte, men eftersom elit-träning och studier har högsta prioritet kommer jag inte köra lika mycket natt som tidigare. Det är inte sunt att jobba 15.00-03.00 för varken en elitidrottsman eller civilingejör-teknolog, men det var sannerligen bra pengar och kul så länge det varade...På tal om småtimmar...det är det just nu, så nu är det gonatt!
Å ja mamma, jag har rakat bort bockskägget och tvättat bort färgen i håret... Jag är samma gulliga lilla blonda Karl när vi ses igen =)

Välkommen november månad och tack till alla er som gör mitt liv ännu roligare!

1 comment:

Thierry-fan said...

Ohhuuho! Damn that's a good one! You look just like him! That was fun done!