Monday, 10 November 2008

Oj, va bra det blev och snart blir det ännu bättre!


Nyss hemkommen från Eksjö kan jag skönt luta mig tillbaka och konstatera att inhoppet som ledare på tjuvstarten av OL-konfirmationslägret i Eksjö 2009 verkligen behövdes, var uppskattat och gav mersmak! Väl hemma fick jag svar på en bön jag bad i kyrkan under söndagens högmässa och nu i veckan är det tre saker som gäller. Studier, få klart DVD-boxen om min farmor och börja packa inför 2 veckor i Thailand.

Väl på plats i Eksjö träffade jag på Simon Hollbeck och Oskar Sjöberg som glatt förklarade att de var dem som fått i uppgift att fixa OL-träning (lång på lördag och sprint på söndag). Beskedet gladde mig för jag vet att det är bra och pålitliga killar. Har ju själv varit med och fostrat dem då de gick på sitt konfirmationsläger 2005 i Karlsnäs! Oförglömlig sommar. Har nu sagt till de 52 gulliga ungdomarna som var med i helgen att detta läger ändå kommer slå alla tidigare rekord. Hur kan jag vara så säker på det? Jo, för att jag troligtvis kommer ta jobbet som huvudledare. Mitt enda ultimatum till GOF-bossen Gert är att vi i så fall för första gången får måltider färdiggjorda på annat håll och att jag får hyfsat fria händer till att styra upp lägret som jag själv vill! Gert verkar mycket positiv och sitter säkert i detta nu och funderar på detta... Länk till Konfa09 - Fotoalbum

När jag kom hem från helgen som hade innehållit allt ifrån kvalitativa orienteringsträningar till kvalitetstid med ungdomarna till kyrkobesök så slog jag på datorn. Tilläggas bör att jag i en bön i kyrkan bad efter lite mer pengar nu när jag har betalat för Thailand, London-, Schweiz-, Umeåbesök, träningsläger med klubben i Alicante m.m. Så väl hemma i lägenheten gick jag ovetandes fram till skrivbordet. Datorn startades, operativsystemet laddades, mailprogram öppnades, sist inkomna mail hade rubriken: "Stipendium" och textraden: "Här kommer ett trevligt meddelande! Kolla filen". Efter att ha slängt mig över filen kunde jag konstatera att jag i år tilldelats 3000 kr för mina insatser som ung ledare från Skogssportens gynnare! Känner mig helt klart värd detta, men överraskningsmomentet och glädjen var mycket stor! Pengarna kommer oavkortat gå till lön för planeringstid inför sommarens jobb med konfirmationslägret i Eksjö. Vad jag sen lägger pengarna på är oklart, men troligtvis nya längdskidor eller något annat i sportväg.

Studier står som sagt på veckans agenda. Ska skriva ihop en grund för vårat grupparbete åt mina grupp-kamrater att enkelt jobba vidare på medan jag är 2 veckor i Thailand nu från och med lördag... Jag är mycket taggad och imorgon hoppas jag få klart min utrustningslista som jag även lovat att skicka kopia av till Rachel!

DVD-boxen är ett stort men överkomligt projekt. 50 boxar a 8 DVD-skivor i varje skall skapas, brännas och lasertryckas av mig. För att lyckas med detta behöver jag inhandla 400 DVD+ skivor med s.k. lightScribe-funktion (blir grymt snygga laser-inbrända etiketter!). Planen är nu att ändå först inhandla ett kvalitativt 25-pack från Dustin home. Detta för att snabbt testa om det blir så bra som jag tänkt mig. Funkar det bra så gör jag 3 masterkopior av detta och inhandlar sedan 100-pack billigare från e-butik i Tyskland. Har redan lagt över alla DV-filmer till min externa hårddisk och är nu beredd på att börja göra DVD'erna. Fortsätter med detta imorgon!

Förhoppningsvis hinner jag långt med detta projekt innan avresan för Thailand äntligen bär iväg. Ja, tiden går sannerligen fort när man har roligt och nu är det inte många dagar kvar till jag ligger vid strandkanten med Rachel under palmerna... Gissa om jag längtar! Det blir två veckor varav några dagar redan är bestämda. Det är nämligen en fin båt chartrad genom "Poseidon Bungalows & Similan Tour" för att ta oss ut till just Similan Island!

Firade pappa i söndags också! Skickade upp boken "Makten över klimatet" som jag hittade billigast på Bokus (recension i GP), så nu har min käre pappa Gunnar lite lagom soft läsning med sig till Thailand om han vill. Men han kommer nog mest ligga och dyka hela tiden... På tal om klimatfrågan lyckades jag i och med blänkaren i tredje senaste blogg-inlägget få mina föräldrar positiva till att klimatkompensera hos greenseat.com. Skönt att man lyckas inspirera sina föräldrar ibland! Kanske inte blir så många mer inlägg nu innan resan, men "den som väntar på nått gott..." som man brukar säga.
Tål att upprepas: Kommentera mer än gärna vad jag skriver, vad du själv tycker/känner/vill och vad du vill rent ut sagt! På återhörande!

2 comments:

alice said...

JAAA, konfan kommer att bli bäst!

elin said...

jaa guuud ja! längtar såå mycket till somamren!!