Monday, 31 August 2009

Tillbaka till skolbänken å grymt svettig!

Ohhhuu yeah! "Sommarlovet" är slut! "Back to reality". Skriver av mig lite till nu så jag kan titta framåt och sätta full fart mot en ljusare framtid!

Tillbaka till skolbänken på Chalmers!

Jag har faktiskt redan börjat skolan... Hade första lektionen i Transformer, Signaler & System. En fet kurs, med mycket konstig matematik, men som tur är med en mycket trevlig eximinator (föreläsare)...i alla fall vart första intrycket så! Tanken är nu att jag ska läsa 100% nu och alltså mitt tredje år i normal takt här på Industriell ekonomi, på Chalmers i Göteborg! De övriga kurserna jag läser nu fram till v. 42 är Innovationsekonomi & Produktionsledning. Känslan aka motivationen är mycket bra! Så bra att jag lagt in den förstnämnda kursen som en extrakurs för att bocka av den (då jag hoppat över den tidigare år). I övrigt kommer jag spinna på med träning och annat socialt tjafs.

På tal om spinning så kom jag precis hem från ett sådant pass! Rachel och jag hittade till vår stora lycka en annons som löd: "Gratis träning på Friskis & Svettis hela veckan!". Gratis är gott sa vi och gick dit och bokade träningstid denna underbart regniga höstkväll här i Göteborg. En tanke jag fick innan jag satte mig på sadeln var dock att jag nog inte skulle sätta mig längst fram i mitten där Rachel ville att vi skulle sitta. Jag svettas ju alltid så oooootroligt mycket...

Jaja, nu satt vi där vi satt och passet drog igång. 60 min bas-pass vilket inbjöd till att briljera med benstyrka bland dessa alla stackars motionärer runt omkring. Satt å pumpade järnet i full Tour de France-mundering. Tog väl ungefär 5 sekunder innan svettdropparna började falla till marken med en frekvens på 10 droppar per sekund... "Friskis & SVETTIS...nu kör vi så svetten sprutar", tänkte jag och körde glatt på. Sjön under mig växte och vid halvtid flöt den ut in under både Rachel och den på andra sidans cykel... Det är ju helt otroligt hur jag kan svettas så mycket mer än alla andra. Jo, visst att jag tar i mycket, men varför är det alltid så varmt!? Hade någon klagat om det varit 15 grader snålblåst inne i salen... Jag slog bort tanken på att springa fram å hoppa ut genom fönstret å ut i regnet, å fortsatte istället skruva upp motståndet varv efter varv... Mjölksyran sprutade. Hela passet avklarades och jag kunde inte se en droppe svett under flertalet av de andra deltagarna...suck. Jaja, jag var nöjd, men tanken är oundviklig: Visst är det en rejäl klyfta mellan oss idrottare och alla andra som "tränar-för-att-de-måste"... Skillnaden kan inte bli tydligare än i en fullbokad spinning-sal i en storstad som Göteborg.

Jag kommer ha träningsverk lagom till intervallerna med GMOK imorgon kväll, men men ett bra pass blev det... =) Efter passet blev det till å börja torka upp svett... Å på Friskis & Svettis har man valt att vara miljövänliga genom att låta deltagarna hämta små (för att inte säga minimala) handukar att torka av cykeln med. Men jag då (???)..jag har ju hela golvet att torka upp!! Nä, finns inget annat å göra... När alla gott ut gick jag fram å hämtade ett 20 tal handdukar och la dem sida vid sida för att kunna suga upp allt svett på golvet.. Vi snackar litervis med svett. Nog om det. Nu sitter jag hemma och längtar redan till att få svettas ännu mer nästa gång.

1 comment:

Markus Johansson said...

Haha, vilken rolig läsning...Låter onekligen som ett klockrent träningspass!