Monday, 31 August 2009

Sommaren 2009

2009 blir en sommar att minnas kan jag börja med att konstatera! Som ni kunde läsa om sist hann jag med att hälsa på hemma hos föräldrarna en bra stund innan det var dags för mig att visa ledarskaps-kvalitéer utöver det vanliga. Att därefter få uppleva ett 5-dagars, men inte minst ett Swiss O-week i Alperna gav mersmak! Sommaren avslutades med 2 veckor taxi-åkande, som förvisso inte gav så mycket klirr i kassan, men väl möjligheter att uträtta ärenden och njuta av att vara tillbaka i Götet! Borta bra men hemma bäst!

Att vara lägerchef på ett konfirmationsläger krävde betydligt mer koncentration, arbetskraft och motivation än jag kunde tänka mig. Tur då att det gick vägen och vart ett riktigt toppenjobb! En månad med 68 konfirmander och 15 ledarkamrater, plus hjälpledare, 2 kockar och massa gäster förgyllde denna sommar till att glänsa med guldkant i mitt minne. Läs själva på konfa-webbsidan vad de 30 dagarna med lägerverksamhet innehöll... Det vart så bra att jag utan att tveka vill vara lägerchef nästa år igen!

(Klicka på bilden för att se originalstorlek)
Hela konfa gänget blir plåtade av Smålandstidningen utanför matsalen.

Konfirmationskort för lägret syd och prästen Per-Erik Åkermo

Dagen efter konfirmationen vart jag sjuk... Influensan var ett faktum och eftersom jag nu "hade tid att vara sjuk", så slog det ner mig rejält. Jag skippade vistelsen med pappa i Eksjö under O-ringen, de första dagarna, och åkte istället upp till mamma i Falun, för att i lugn och ro kurera mig och passa på ett sista besök i barndomshemmet Knoppstigen 12. Ett radhus som nu är sålt till någon lycklig västerås-familj och som jag, tack vare det oplanerade besöket, hann packa och sortera ut mina grejer ur innan flytten ägde rum i augusti. Mamma och pappa bor nu mera på adressen Kråknäs! Den som lever får se!

Under O-ringens vilodag kände jag mig så mycket på bättringsvägen att jag köpte en biljett tillbaka till Eksjö och sprang till och med 4:e etappen! En medeldistans där jag, som planerat, började med att gå, men sen inte kunde hålla mig längre utan sprang på av ren "jag-är-nog-frisk-nu"-glädje. Kom på 16:e plats i H21E2. Se mitt lopp på kartan här. Tjockt nice, som några konfirmander uttryckte det, så modernt det bara går... Vart inget deltagande på 5:e etappen p.g.a. ömmande fot, men väl Sverige-Norge-landskampen i fotboll där jag agerade arrangör och domare. Stämningen var på topp och efter en mycket tät, hård och jämn match så slutade den mycket underhållande matchen 2-1 till svenskarnas favör! Glädjen var obeskrivlig bland spelare och supporters. Föga förvånande vart det en oförglömlig 6:e etapp därefter. Jag kom tydligen in på Stadshotellet vilket 2000 andra med biljett inte gjorde (då hotellet bara rymde 500 st). SUCK. Fullt ös, medvetslös... När festen var slut busade konfaledare Linnea och jag långt in på småtimmarna... Vi var nog överallt å det var riktigt skoj! Efter att ha vaknat upp i Barbados mys-lounge framåt 6 vankade jag hem och hjälpte pappa att plocka ihop såväl tält som vår uthyrda husvagn med förtält... Pappa rullade hemåt och jag liftade hem till Göteborg med gode klubbkamraten och Volvo-knegaren Magnus Palm. Även denne Palm eskorterade mig till och från Sprint-SM där vi båda åkte ut i kvalet, men ändå var nöjda med den OL-bana vi fick springa. Se mitt lopp, på den spektakulära ön Nordkoster, här.

Några dagar senare och betydligt piggare slungades jag över till Schweiz igen! Sköna dagar i Amriswil hemma hos fantastiska familjen Engeler och sen vidare till Moutatal i Alperna där Swiss O-week 2009 arrangerades första veckan i augusti! Otränad, lat och prisjägare som jag ju faktiskt är anmälde jag mig helt rätt i "HAM" som innebar medeldistans-karaktär och betydligt mindre höjdmeter än de tuffa snubbarna som springer HE(lit). Tufft blev det ändå, å efter en inledande sprint-etapp så vart det till å kämpa i bergssluttningarna på den höga höjden och i den tunna luften. Inte minst nerförslöpningen var besvärande! Då vi inte sprang gjorde vi annat som tält-campande turister i alperna gör, men även ingenting. Vädret vart varierande och ibland betydligt sämre och blötare än vad vi önskade, men kartorna vi sprang på var oförglömliga och så underbart bra. ALDRIG att man skulle kunna komma i närheten av dessa kartor och arrangemang som man lyckas med här uppe i Alperna. Sälen, Åre, Trysil och Funäsdalen, släng er i väggen. Denna plats på jorden är magiskt skön.

Campingplatsen är det inget fel på, inte heller tältets storlek =)

Sagolik terräng där etapp 4, "The breathtaking day", gick av stapeln.

Fler bilder och inte minst mina kartor...
...kommer laddas upp här inom kort!


Jag sprang alla 6 etapper, men felstämplade den sista etappen. Dock får man räkna bort en etapp, men detta missöde gjorde att jag tappade från 3:e till 6:e plats bara under sista dagen.. Jaja, jag fick en fickkniv iaf. Minnen som jag tar med mig från Swiss O-week är; den lyxiga känslan av att ha ett stort 6-manna tält ihop med bara Rachel, fotbollsmatchen mellan lokala laget Moutatal FC och nått annat dåligt lag som fick en tillfällig 1000%-procents ökning av publik och fanatiska supporters (inkl. inte minst mig själv) vid en fotbollsmatch på hemmaplanen bredvid campingen, den fina orienteringen under etapp 1, 3 och 4, de 700 höjdmeterna till start under etapp 3 och Rachels förvånade, men ändå överlyckliga, min då hon fått sin "inför-flytt-till-Sverige"-present. En grym liten laptop ä ala Lenovo x200. Ska det vara, så ska det vara kvalité. Inte sant?

Hemresan till Sverige genomfördes med tåg från Amriswil till Göteborg under 21 timmar. Det gick jättebra och detta trots att vi tog med oss en hel del, och då inkluderas en massa kilo skor, en racercykel och minst 50 kg kläder =) Miljövänligt och billigt med nattåget mellan Basel och Köpenhamn alltså och det rekommenderas till alla nu för tiden.

Mycket packning behövs då det är en ordentlig tjej som ska flytta...

Hemma i Göteborg kopplade vi båda av i Göteborg, innan vi åkte upp på stor Tiselius-släktträff arrangerat av självaste Jan Tiselius (teater-legend), som var mycket trevlig. Extra kul att hinna träffa närmaste släkten också i form av Eva, mamma, pappa och Gustaf (Evas pojkvän)! Vi bodde så gött också! I kusinen Gustaf Tiselius fina lägenhet, då de var iväg på andra äventyr denna helg.

Släkten Tiselius breder ut sig i Stockolms fina teater-kvarter

På vardagarna dessa 2 veckor som följer körde jag taxi, men en höjdpunkt mitt i allt var självklart Coldplay-helgen! En fantastisk konsert på Stockholm Stadion med fullsatt publikhav framför scenen och oss lyxlirare med tidigt beställda biljetter på läktarna! 2 timmar underbar musikalisk underhållning på högsta tänkbara nivå! Coldplay är världens just nu bästa musikskapare. Både Rachel och jag konstaterade att detta var det bästa vi vart på i musikväg! Helgboendet på Sheraton hotell med utsikt över Riddarfjärden ifrån lyx-sviten gick inte av för hackor den heller… Fyndade sviten till vrakpris efter mycket skickligt internet-letande i god tid... Som man bäddar får man ligga. Sovmorgonen i "Kings bed" och den fina frukostbuffén var pricken över i’et i en väl förtjänt kärlekspar-helg och en fullgod avslutning på en underbar sommar tillsammans. Jag är helt galet kär i Rachel. Frågan är om jag inte ska ta å förlova mig med henne redan under kommande år… Varför inte?


Extra gött att bo så centralt man kan i Sthlm under Coldplay-helgen!

Coldplay var glödheta och när "Yellow" spelades sjöng 25000 glatt i kör!

Rachel sniffar rosor i Skansens rabatter... En fin "dagen-efter"-dag i Sthlm.

Annat skoj som hänt under vardagarna är att jag hunnit bocka av efterarbetet med konfirmationslägret och nu kan blicka framåt mot 2010! Ett konfirmationsjobb som tjuvstartar med mini-läger i Borås under de så omtyckta Zoo & Slalombacke-OL-tävlingarna där i början av november. Har även hunnit med deltagande i de båda inledande etapperna av Giro Gbg! Efter att ha inlett lite klent med en fjärde plats på första etappen så cyklade jag till mig en seger genom starkt spurtande i den andra etappen! Mer om detta på dess blogg: http://girogbg.blogg.se/. Girot och inte minst livet rullar glatt vidare på nya äventyr...

No comments: