Thursday, 1 May 2008

Ute i solen en hel månad

Vårbild
April månad blev en tydlig övergång från vinter till vår! Härligt!


Rachel Engeler
Min goa Rachel!

Det har varit full fart i mitt liv. Har haft så mycket för mig att jag inte hunnit sätta mig ner och skriva av mig här för ens nu. Troligtvis en av de mest händelserika månaderna på mycket länge. Att få njuta till ett sådant händelserikt leverne och varje kväll snabbt vilja gå och lägga sig, för att "fortare" få vakna upp till en ny morgondag, har varit bra för såväl kropp som själ! Våren har helt och hållet rullat ut i form av grönskande växtlighet, spridit sin värme och som sig bör infiltrerat (förhoppningsvis) oss alla med känslor, mer energi och lycka. Själv har jag i snitt 3 mindre plagg på mig varje gång jag går utomhus, skaffat go flickvän och sprungit diverse orienteringstävlingar som om jag vore en ko på första grönbetet. Nåväl, det sista var väl lite att ta i, då jag under hela månaden kämpat med stukningen i foten och förkylning i kroppen, men ändå helt klart på väg upp! Att jag fick springa 5:e-sträckan i GMOK's förstalag under senaste helgens och en självklart av årets OL-höjdpunkter, 10-mila(!), indikerar att grundträningen ändå gett resultat och jag klättrar mot högre divisioner!

I övringt har de rullat på som vanligt i livet med jobb, både i taxibilen och med eleverna ute i Öjersö, träning och faktiskt en hel del annat skoj!
Vissa kanske nu önskar sig fler bilder. Men jag har ju ingen kamera...ännu... MEN SNART! Har precis beställt en Canon EOS 450D direkt från Japan och den är i skrivandets stund på väg till mig. Här kan ni se vad, hur och för hur mycket. Och när vi nu ändå är på shopping-humör kan jag ju avslöja att det blev en cykel från R&A Cycles i NY! Många har hört av sig och undrat mer om detta lilla köp-projekt, så här kommer en kort rapport:
8000 kr kostade racercykeln. Det tog 4 helgfria arbetsdagar (efter betalning genomförts) att få hem cykeln till dörren med FedEx. Lade till en grymt snygg Giro - "King of mountains" hjälm och ultralätta Shimano-cykelskor i samma paket, då jag inte kunde motstå rea-priserna hos R&A Cycles. Lägg där på momsen och frakten som kostade c:a 1000 kr. Dollarn var låg så hela kalaset kostade 14500 kr only. De tre sakerna jag köpte i detta paketet hittade jag under fliken "Sale Center". Beställde sedan Shimano Ultegra 6610 pedaler för endast 500 kr, till både pappa och mig, men dessa faktiskt från bikebuster.se (billig cykelbutik i Danmark) som gav bästa priset på dessa. I mitten av april fick jag hem min cykel och det dröjde inte många timmar innan jag cyklade ut på premiär-cykelturen. Underbar tramp-maskin jag köpt. Nästan så att den går för lätt och det tackar jag för då jag ska ta sig igenom Vätternrundan 300 km...
Så här ser min cykel ut:

Bild på min racercykel
Felt F4C - 2006 - Fullkarbon, Shimano Ultegra/Dura-Ace bak...

Bild på min racercykels delar


Så nu är fler bilder att vänta, både på cykeln, övrig träning och tävling, nöjen och annat skoj som händer i mitt liv. Vad händer i era liv? Maila gärna om ni vill skriva av er lite till mig. Önskemål har kommit angående (annars så vanligt förekommande) kommentars fält där man kan lämna just kommentarer under blogg-inlägg. Jag kan inget annat säga än att det inte är något jag kan lägga in just nu, men kanske i framtiden. För det är ju som jag skrivit tidigare i denna blogg: Jag skriver bara här för att inspirera både andra och mig själv. Trevligast vore ju självklart vidare om jag fick äran att träffa er i verkligheten! Jag drar nu iväg på en lite semester upp i Dalarna med stopp i Mariestad för att avverka ytterligare ett Sprint-SM i orientering. Ska bli kul att kuta av sig lite där uppe. Ännu trevligare ska det bli att andas frisk dala-luft i en vecka för att sedan avsluta semestern med en helg i Uppsala trakten! DX Deluxe (Mats Troengs underbara påhitt!) under lördagen och medeldistans nära Norrtälje på söndagen som gäller den helgen. Kanske träffas vi då! Om inte det så kan jag med stort nöje slänga ut en öppen inbjudan till min flickvän Rachels 20- samt mitt eget 24-årskalas som kommer äga rum i vår lyxsvit (smygtitt kräver java) på 11:e våningen i Silja Europa den 15:e juni. Just precis! På båten hem från Jukola! Själv kommer jag inte springa Jukola då jag cyklar Vätternrundan, men väljer ändå att ta en lyxkryssning fram och tillbaka för nöjets skull samt för att fira Rachels 20-årsdag som är det viktigaste. Det kommer bjudas på färje-OL samt tårta (se Silja Europa-OL-karta/bana som jag gjorde 2006 här) och sen fortsätter självklart festen med möjligheter till xbox/bad/bastu-förfest i den exklusiva lyxsviten och festande på den stora årliga Jukola/orienterarfesten på Silja Europa (utförligare kalas-PM kommer eventuellt senare här). Vet inte om alla kommer få plats, men sviten är mer än dubbelt så stor som min lägenhet och tillfället passar ypperligt bra i tiden då både jag och Rachel därefter åker en vecka till Schweiz, samt att de flesta vi vill bjuda på fest är orienterare, men självklart är även andra välkomna att boka in denna resa likt jag gjort.

Schweiz ser fint ut på bild
Schweiz till sommaren! Sägs vara fint =)

Väl i Schweiz, direkt efter Vätternrundan och födelsedagsfesten, väntar ytterligare sköna semesterdagar, orienteringsträning och tävlingar i Alperna, samt (eventuellt) EM-slutspel för Sveriges fotbollsherrar om de kommer 2:a i kvalgruppen. Flygbiljetter till Schweiz är hur som helst redan beställda och nu överlåter jag en stor del av planeringsarbetet för veckan till Rachel, samtidigt som jag hoppas att vi får tid över till att bara ta det lugnt och må gott (vilket jag förvisso tror att jag kommer göra även om jag inte tar det lugnt)! Så som ni märker lever jag i allra högsta grad och lever som njuter till fullo av mitt liv som halvproffs, extraknäckare och av att vara så kallad prylbög.. Eller som jag brukar säga: "Vad ska jag med pengar i fickan till när jag kan leva här och nu och ändå spara för framtiden?". För det kan också tilläggas att jag sett över min personliga ekonomi tillsammans med rådgivare hos Swedbank och lagt upp såväl ett pensions-sparande samt ett parallellt sparande för en snarare framtid. Att just månadsspara kan jag varmt rekommendera alla att göra! Det lönar sig!

Avslutningsvis kan jag ändå förklara hur jag haft råd med ovanstående. Har jobbat mycket i kombination med att jag fick tillbaka 7000 kr för mobilkostnad samt återstående försäkringspremie-belopp på min Nokia N95 som gick sönder på samma sätt (högtalarna) för 3:e gången. Detta innebar glädjande nog att jag kunde yrka på konsumentköplagen och begära pengarna tillbaka. "Jippie - Cashing!!" I skrivandets stund nöjer jag mig med en Blocket.se/begagnad W700i från Sony Ericsson som jag anser vara betydligt mycket bättre tillverkare än Nokia.....
Appropå ingenting sparar jag just nu ut lite skägg. Just nu är det 6 mm långt. Ser nästan ut som bilden på mig ovan längst till vänster på denna sidan. Får se hur länge jag orkar ha det kliande, men ändå läckra, straffet kring kind, haka och leende mun. Den som lever får se...men endast Rachel får känna...

No comments: